לחצו לשיחת ייעוץ בחינם

מדריך לפתיחת חנות וירטואלית לעסק: 7 שלבים שכדאי להכיר

רוצים לפתוח חנות וירטואלית כדי להגדיל את המכירות בעסק אבל לא יודעים איך להתחיל? כתבנו את המדריך לפתיחת חנות וירטואלית במיוחד עבורכם.

בעולם שבו הטכנולוגיה משולבת באופן אינהרנטי בעסקים, יודע כל בעל עסק, כי פעילות עסקית אפשר לבצע במגוון רחב של ערוצים. אפשר להציע ללקוחות שירות באמצעות סניפים פיסיים, באמצעות מענה קולי אוטומטי או אנושי, ואפשר גם להציע לקהל היעד לרכוש מוצרים או שירותים באמצעות חנות וירטואלית, כלומר, חנות אינטרנטית אשר מנוהלת באופן מקוון.

מדריך לפתיחת חנות וירטואלית לעסק: המעבר של עסקים לעולם האונליין

בניית חנות אינטרנטית מייצרת הרבה יתרונות עבור העסק, וזו הסיבה שאנחנו מקבלים פניות רבות מעסקים שמעוניינים להגדיל את הנוכחות הווירטואלית שלהם ברשת.

אנחנו, בחברת בולדר שיווק דיגיטלי מתמחים ביצירת אתרי אינטרנט וחנויות וירטואליות מתקדמים, מותאמים לשימוש במכשירים שונים, מהירים, פונקציונליים ומייצרי מכירות. החזון שלנו הוא פשוט: אנחנו אוהבים לקוחות מרוצים, ועושים הכל כדי לאפשר למי שמתקשר מולנו להתחיל את הבוקר בחיוך. באמצעות צוות מקצועי ועתיר ניסיון, אנחנו מספקים שירותי הקמה של חנויות וירטואליות ברמה המקצועית והמתקדמת ביותר שקיימת היום בישראל.

לפני שנצלול פנימה, אל מדריך לפתיחת חנות וירטואלית שיפרט את השלבים העיקריים בהקמה של חנות כזאת, בואו ננסה להבין יחד מדוע יותר ויותר בתי עסק בוחרים להקים חנויות וירטואליות וליהנות מאותם יתרונות.

אם כן, ראשית, היתרון החשוב ביותר שמספקת חנות וירטואלית לבית עסק, הוא ההימנעות מסיכונים פיסיים שונים. תרחישים שונים אשר רלוונטיים לעולם הפיסי, כמו שריפה, עבודות בכביש, היעדר חניה מספקת, רעידת אדמה, הצפה בשיטפון ועוד, אינם רלוונטיים לעולם המקוון. שנית, צריך לזכור שחנות וירטואלית מאפשרת לבית העסק להרחיב בצורה משמעותית את גבולות הגזרה של האזורים הגיאוגרפיים בהם הוא פועל, שכן הלקוחות אינם מוגבלים לביקור פיסי במיקום מסוים, תוך שילוב הצורך במציאת חניה וכיתות רגליים אל החנות. בנוסף, אסור לשכוח כי חנות אינטרנטית פעילה בכל שעות היממה, ומאפשרת לגולשים להשוות בצורה קלה ופשוטה בין מוצרים שונים, על מנת למצוא את הפתרון המתאים להם ביותר.

בעלת עסק קוראת מדריך לפתיחת חנות וירטואלית

קראו: מדריך לפתיחת חנות וירטואלית

מעוניינים גם אתם ליהנות מן היתרונות השונים שמציעה חנות הפועלת בצורה מקוונת ברשת האינטרנט?

זאת הסיבה שכתבתנו עבורכם מדריך להקמת חנות אינטרנטית.

במדריך הזה תגלו מהם 7 השלבים בדרך להקמה של חנות וירטואלית מצליחה ברשת.

אז מבלי להכביר במילים, בואו ניגש לעניין, אלו שבעת השלבים שחשוב לכל מי שמעוניין לבנות חנות אינטרנטית להכיר:

שלב 1: הכירו את סביבת התחרות

אי אפשר להקים חנות אינטרנטית מבלי להכיר היטב את הזירה שבה אתם עתידים להתמודד עם מתחרים שונים. כאשר אנו בבולדר שיווק דיגיטלי מתקשרים מול לקוחות פוטנציאליים, אנחנו בראש ובראשונה מבצעים יחד איתם מחקר מתחרים.

ההיכרות עם סביבת התחרות צריכה לסייע לבית העסק למפות ראשית את השחקנים המרכזיים בנישה שבה הוא פועל, את היתרונות של המתחרים על פני שחקנים אחרים בזירה ואת הצעות הערך שלהם, לאחר מחקר מעמיק כזה, תוכלו להבין האם המתחרים שלכם מספקים שירותים בתחומים נוספים, במה הצעת הערך שלהם טובה משלכם והיכן אתם אלו שיכולים להציע לקהל הלקוחות יתרון משמעותי.

למשל, ייתכן שתגלו במסגרת המחקר שתבצעו, כי כלל השחקנים בזירה מציעים מחירים נמוכים משלכם, ומגיעים לרמת מחיר אליה לא תוכלו להשתוות ולהישאר רווחיים. במקרה כזה, יתכן שתוכלו להציע ערך מוסף ללקוחות שבוחרים להתקשר דווקא מולכם משום שתספקו שירות איכותי יותר, שמותאם לצורך של הלקוח.

ההיכרות עם הסביבה בה אתם פועלים צריכה, כמובן, לכלול התייחסות פרטנית לאתרי החנויות הוירטואליות של המתחרים. גילשו באתרי המתחרים, בקרו בחנות הוירטואלית שהם מריצים, ונסו להבין מה אתם חווים: האם הגלישה מהירה? האם חווית השימוש איכותית? עד כמה האתר מרגיש בטוח ומאובטח? האם האתר פונקציונלי? כמה פשוט למצוא בו מוצר או שירות?

שלב 2: גבשו אסטרטגיית עסקית

בשלב הזה, עוד לפני הבחירה כיצד והיכן להקים את החנות הוירטואלית שלכם, תצטרכו לגבש אסטרטגיה עסקית, שתעזור לכם להתמודד עם סביבת התחרות שמיפיתם, ולהישאר רווחיים לאורך זמן.

מדוע האסטרטגיה העסקית צריכה להשפיע על בחירת הפלטפורמה בשלב מאוחר יותר? בעיקר משום שלכל פלטפורמה ישנם היתרונות והחסרונות שלה, ועל מנת לבחור בצורה מוקפדת בפלטפורמה שתתאים לכם לצורך ניהול החנות, אתם צריכים, ראשית, להבין היטב מהי האסטרטגיה העסקית שלכם.

האם אתם מתכוונים להציע שירותי פרימיום? האם החנות שלכם נועדו לשרת לקוחות רבים או מעטים? האם המוצר ימכר באתר עצמו או מחוץ לאתר? האם אתם תלויים בזמינות של מורים מסוימים במלאי או אדישים לניהול מלאי?

האם המכירה תתבצע בצורה אוטומטית ותחובר לשירותי סליקה והפקת חשבוניות? האם תירצו לתת לגולשים את האפשרות להביע חוות דעת על המוצרים או השירותים? לשתף? להגיב? כל אחת מן ההחלטות האלו שתקבלו בזמן גיבוש האסטרטגיה העסקית והדרך שבה אתם מתכוונים לפעול משפיעה על הדרך שבה בצורה טכנולוגית תקימו ותנהלו את האתר לאחר מכן.

סיימתם לגבש את האסטרטגיה העסקית שלכם? אתם מבינים כיצד להנגיש לקהל היעד שלכם את השירות או המוצר? כבר החלטתם האם אתם מעוניינים להציע מגוון רחב של מוצרים או להפך למקד אותו ברכישה של מוצר דגל בודד? זהו בדיוק הזמן לעבור לשלב הבא שלנו במסמך: מדריך לפתיחת חנות וירטואלית: בחירת הפלטפורמה הנכונה להקמת האתר.

שלב מספר 3: בחרו בפלטפורמה המתאימה להקמת האתר

שלב זה הינו אחד השלבים הקריטיים להצלחת התפעול השוטף של החנות הוירטואלית. כדי להצליח ולבחור בצורה נכונה את הפלטפורמה המתאימה ביותר לצרכים שלכם כבעלי עסק, אתם צריכים להבין ראשית מהם הצרכים שלכם.

האם אתם אנשים שמסתדרים עם טכנולוגיה ולא פוחדים לבצע פעולות שונות בעצמכם? האם אתם מעדיפים פלטפורמה סגורה שמייתרת מבחינתכם קבלת החלטות באזורים שבהם אין לכם ערך מוסף? האם אתם מעדיפים פלטפורמה שתומכת בריבוי של מוצרים? האם הדגש העיצובי חשוב מבחינתכם? עד כמה הייתם מעוניינים להיות מסוגלים לערוך את חלקי האתר באופן עצמאי? כמה זמן תוכלו להקדיש במהלך שבוע העבודה לפעילות תחזוקה באתר?

בהקשר הזה, מוצעות לכם כיום אוסף גדול של טכנולוגיות שבהן תוכלו לבחור כדי להקים את החנות הוירטואלית שלכם.

פלטפורמה פופולרית במיוחד היא וורדפרס, שיחד עם התקנת תוסף WooCommerce תאפשר לכם גמישות מקסימלית, תוך התבססות על קוד פתוח שיאפשר לכם לבחור בשירות האחסון הטוב ביותר לצרכים שלכם, וממשקים לשירותים רבים שישלימו את הפונקציונליות הקיימת.

פלטפורמה נוספת שבה תוכלו לבחור היא שופיפיי, שבה אמנם תבנו את האתר על גבי תשתית שאינה שייכת לכם, ותהיו תלויים בגוף חיצוני שיכתיב עבורכם שינויים שונים, אולם תוכלו לייצר חנות בקלות ובפשטות, תוך שימוש ברכיבים מובנים במערכת.

גם וויקס, הפלטפורמה המוכרת שמאפשרת בניית אתרים לעסקים בלי ידע טכנולוגי ממשי, יכולה להיות אופציה לא רעה אם לא חשוב לכם לקבל שליטה על תשתית האחסון שבה אתם מתקינים את האתר.

שלב מספר 4: בצעו אפיון מדויק לאתר

לאחר שבחרתם את הפלטפורמה עליה תירצו לבנות את האתר, זה הזמן לפרט במסמך כתוב את הדרישות הספיציפיות שלכם מן האתר. לשלב הזה ישנה חשיבות יתרה, משום שעצם העובדה שאתם נדרשים לשבת ולכתוב אפיון, דורשת מכם לפנות זמן ולחשוב על מה הייתם רוצים להשיג באמצעות החנות הוירטואלית שתבנו.

בשלב זה תצטרכו לפרט כיצד יראה מסע הלקוח באתר, אילו שלבים הוא יצטרך לעבור, מהי נקודת המבט שלו, איזו פונקציונליות תתאפשר לו ועוד. בשלב הזה תצטרכו להבין כיצד תרצו שהלקוח ייחשף להצעות הערך שלכם באתר, מה יהיה מבנה האתר, כיצד יראה הניווט באתר ועוד.

שלב מספר 5: הקימו את האתר על גבי הפלטפורמה הנבחרת

שלב זה במסמך (מדריך להקמת חנות אינטרנטית) הוא טכני בעיקרו: בשלב זה נבנה עבורכם אתר אינטרנט מודרני, מותאם למובייל, מהיר וחוויתי, אשר יתאים לדרישות השונות שעלו במסגרת מסמך האפיון. במהלך השלב הזה נקים את כל חלקי האתר נחבר אותו לממשקים הנדרשים, ונבצע את כלל הגימורים השונים על מנת להביא את האתר לרמה הגבוהה ביותר.

שלב מספר 6: בצעו בדיקות שימושיות לפני העלאת האתר לאוויר

הקמתם את האתר? מזל טוב! יחד עם זאת, רגע לפני העלייה לאוויר, חשוב מאוד לבצע בדיקות מקצה לקצה על מנת לוודא שהאתר אכן ממש את היעוד שלו. בשלב הזה נגדיר תרחישים שונים ונרצה לבצע אותם על גבי האתר על מנת להבין כיצד הוא פועל.

לדוגמה: לקוח שאינו בטוח איזה דגם של מוצר הכי יתאים לצרכים שלו, מנסה לקבל מידע אודות שני מוצרים ואז להשלים רכישה של אחד מהם.

דוגמה אחרת: לקוח מגיע לאתר בניסיון לבצע רכישה, אך מבצע נטישת עגלה. לאחר זמן לא רב מידי, הוא שב לאתר, ומצופה כי האתר יציג לו חיווי על כך שהעגלה שלו נותרה עם מוצרים לפני ביצוע הרכישה.

בדיקת השימושיות היא שלב משמעותי במחזור חיי פיתוח האתר והקמת החנות הוירטואלית, בעיקר משום שהיא מהווה את שער האיכות האחרון לפני שהאתר נחשף ללקוחות מימוש לא נכון של האתר, טעות לוגית באחד מן הרכיבים, העדר התקנה של טלאי אבטחת מידע ועוד, עלולים לייצר חווית שימוש לא טובה עבור הלקוח, ולפגוע בקידום של האתר ברשת.

שלב מספר 7: בצעו טיובים באופן שוטף

העליתם את האתר לאוויר, ואתם מתחילים לייצר אינטראקציה עם קהל הלקוחות שלכם. בשעה טובה! יחד עם זאת, מעת לעת, ודאי יעלו שאלות, תהיות או הצעות לשיפור מצד הלקוחות. אחרי הכל, לא כל האמת נמצאת אצלכם. בשלב זה, תצטרכו לאסוף מפעם לפעם את ההצעות שבכוונתכם ליישם ולערוך תיקונים ושיפורים לאתר. מתי נגמר השלב הזה? ובכן, הוא אמור להימשך כל עוד האתר רווחי, ואתם מצליחים לייצר ערך מוסף אמיתי לקהל היעד שלכם.

לסיכום – מדריך לפתיחת חנות וירטואלית

מדריך לפתיחת חנות וירטואלית, כמו זה שזה עתה סיימתם לקרוא, יכלול תמיד את השלבים הבאים להקמה של חנות וירטואלית איכותית שמספקת מענה מקיף וכולל לבתי עסק: ניתוח סביבת התחרות – שלב שבו תמפו את המתחרים העיקריים שלכם ותבינו מהם היתרונות היחסיים שלהם, גיבוש אסטרטגיה עסקית – שלב שבו תגדירו היטב מה אתם תוכלו להציע לקהל היעד שלכם, בחירת הפלטפורמה עליה תבקשו להקים את החנות בהתאם לדרישות שלכם, אפיון מדוקדק של החנות הוירטואלית שלכם, הקמת האתר על גבי הפלטפורמה שנבחרה, ביצוע טסטים על מנת להבטיח את איכות האתר, וביצוע שינויים ותיקונים באופן שוטף באתר.

זקוקים למידע נוסף? השאירו פרטים לשיחת ייעוץ בחינם!

אהבתם? שתפו :-)

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב print

הצטרפו לרשימה הסודית

הכניסו כתובת אימייל וקבלו גישה לטיפים מקצועיים ומדריכים שיעזרו לכם להמריא קדימה

כדאי לקרוא גם...

רוצה להזניק את העסק?

בשיחה קצרה נדע בדיוק כיצד לסייע לך

אתר מכירות החל מ-490 שח בלבד