שוקלים להקים אתר אבל עדיין לא הצלחתם להבין כמה עולה לפתוח חנות אינטרנטית? במיוחד עבורכם, יצרנו מדריך פשוט – הכולל שלושה חלקים קצרים, כדי שתחשבו במהירות כמה תעלה החנות שלכם. רוצים להגיע ישר לעניין? בסוף המדריך, ריכזנו עלויות בסיס להקמה ותחזוקת החנות. מוזמנים לדלג 🙂 בואו נתחיל!
למה כדאי לך לפתוח חנות אינטרנטית?
חנות אינטרנטית הפכה להיות נכס שיותר ויותר עסקים מבקשים להקים לעצמם, גם אם הם פועלים באמצעות סניפים פיזיים באמצעותם הם מספקים שירות ללקוחות.
הסיבות לכך הן רבות ומגוונות: חנות אינטרנטית מפחיתה סיכונים סביבתיים באופן משמעותי, היא מאפשרת ללקוחות לרכוש מוצרים או שירותים בזמן ובמקום שנוח להם, גם בלי לצאת מן הבית.
חנות אינטרנטית מייתרת את הצורך בחניה, אינה מושפעת משינויים בסביבה כמו עבודות תשתית שמונעות הגעת לקוחות, וגם כמובן מאפשרת להרחיב את קהל היעד גם אל לקוחות פוטנציאליים שאינם נמצאים בסביבה הגיאוגרפית.
אין פלא, אם כך, שיותר ויותר עסקים בוחרים לפעול באמצעות חנות אינטרנטית, בין אם הם פועלים בזירת האונליין בלבד, ובין אם הם מציעים ערוץ שירות נוסף על הסניפים הפיסיים של המותג.
כמה עולה לפתוח חנות אינטרנטית?
עלות הקמת של חנות אינטרנטית משתנה בהתאם לדרישות טכניות, עיצוב, התממשקות למערכות חיצוניות ועוד.
כדי לפשט את הדברים, נבסס את ההסבר על הקמת חנות וירטואלית בסיסית במערכת וורדפרס.
ברוב המקרים העלות מתחלקת לשלוש:
- עלות הקמת חנות על בסיס מערכת וורדפרס כולל עיצוב.
- עלות הוספת מוצרים ותוכן לחנות.
- עלות תחזוקה חודשית: שרת אחסון וכתובת אתר (דומיין).
*ריכוז עלויות מפורט מוצג בסוף המדריך.
כדי למנוע בלבול בין הקמה של חנות אינטרנטית ובין הקמה של העסק עצמו, לא נעסוק כאן בעלויות הכרוכות ברישום לחברת אשראי ופתיחת אפשרות סליקה, כתיבת תקנון, הזמנה וניהול המלאי של הסחורה המוצגת בחנות, למרות שכמובן ניהול מלאי כזה יכול להשפיע על ההוצאות הכרוכות בניהול החנות.
בדקו עכשיו: כמה יעלה לכם להקים חנות וירטואלית?
כמה עולה תחזוקה חודשית עבור החנות?
עלויות תחזוקה של חנות אינטרנטית מתייחסות לתשלום עבור שרת אחסון וכתובת האתר (דומיין).
עלות הדומיין מתחילה בדרך כלל מכמה עשרות שקלים בשנה, ויכולה להאמיר ככל שמדובר בדומיין עם היסטוריה משמעותית יותר או ששמו מייצג מותג איכותי ומוכר.
עלות שרת אחסון של האתר יכולה להגיע לכמה עשרות שקלים בחודש ואף מאות, בהתאם לשטח האחסון הנדרש ועוד.
לפניכם מספר שירותי אחסון מומלצים שריכזנו עבורכם (בארץ ובחו"ל):
- UPRESS – שירות אחסון מומלץ מאוד עם שרתים בישראל, אירופה וארה"ב, השרתים של יופרס מספקים סביבה מלאה של בניית אתר בוורדפרס ובמערכות שונות.
- Vanugs – השרתים של וונגוס הם מעולים, שרתים שנשענים על בסיס הענן של גוגל, בנוסף המחירים שלהם זולים מאוד עם מגוון של חבילות אחסון שונות.
- Siteground – שרת אחסון זול וחזק מאוד, השרתים של סייטיגראונד יושבים בחו"ל, לשרתים שלהם מתווספים מספר תוספים נלווים לאתרי וורדפרס, מג'נטו, ג'ומלה ועוד.
- Bluehost – ללא ספק אחד מספקי שרתי האחסון הגדולים בעולם, בלוהוסט ידוע במחירים הזולים שלו ובאיכות הגבוהה, בנוסף, ניתן לרכוש דומיין + שרת במחיר חבילה.
- CloudWays – מספקת לכם מערכת ניהול פשוטה וקלה לשימוש עם גיבויים אוטומטיים על בסיס שירותי הענן הגדולים בעולם על פי בחירה, (אמזון, גוגל, DigitalOcean, Linode, Vultr), שרתי קלאודוויז הם מהירים במיוחד, ובתקופה האחרונה, מספר רב של חברות דיגיטל ישראליות ביצעו העברה של מספר רב של אתרים אליהם.
דגש חשוב: חנויות הפועלות במסגרת פלטפורמה ומרקטפלייס
הקמת חנות על בסיס פלטפורמו סגורות כגון Wix או Shopify תחייב אתכם בתשלום חודשי קבוע ללא עלות הקמה.
במקרים כאלו, התשלום החודשי שלכם יוקצה בעיקר עבור "דמי השכירות בחנות" (אתם אורחים בפלטפורמה, היא לא שייכת לכם, ויכולה לשנות את הכללים שלה בכל עת). לא תצטרכו לשלם עבור ההקמה של החנות אולם כן לשאת בדמי ניהול חודשיים ולעיתים גם בעמלות הנגזרות מן המכירות שלכם בחנות.
כדי להכיר: כך או כך, לאחר הקמת החנות יהיה עליכם לבצע שיווק דיגיטלי כדי להגדיל את הכניסות הרלוונטיות לאתר – ולייצר מכירות.
סיכום: ריכוז עלות פתיחת חנות אינטרנטית
כאשר רוצים לחשב את עלות ההקמה של חנות וירטואלית ברשת, חשוב קודם לכן להבין מהי תצורת הפעילות שלה, האם היא תשמש כחנות עצמאית, עם תשתיות עצמאיות, עיצוב ייחודי ודומיין משלה, או שתתארח בפלטפורמה שמספקת שירותי גג לחנויות מקוונות אחרות.
פתיחת חנות יכולה להגיע לאלפי שקלים כאשר מדובר בחנות קטנה ולעשרות אלפי שקלים במקרה שמדובר בחנות בינונית או גדולה. כמו כן, לעלויות אלה לעיתים יש להוסיף הרחבות ופיצ'רים מיוחדים ככל שישנה דרישה מצד בעל העסק.
ריכוז עלויות בסיסי לפתיחת חנות אינטרנטית כולל תחזוקה:
- עלות הקמת חנות אינטרנטית על בסיס מערכת וורדפרס: החל מ-2,500 ש"ח, חד פעמי.
- עלות שרת אחסון עבור חנות אינטרנטית בסיסית: החל מ-50 ש"ח בחודש.
- עלות כתובת אתר (דומיין) ישראלי: החל מ-55 ש"ח לשנה.
- עלות כתיבת תקנון עבור חנות אינטרנטית: החל מ-600 ש"ח, חד פעמי.
- עלות פתיחת מסוף לסליקת אשראי: בהתאם לספק הסליקה הנבחר. לרוב הקמה בחינם אך תשלום חודשי/אחוזים.
ניתן לצפות במגוון אתרים לדוגמה גם באתר שלנו.
מתכננים להקים חנות וזקוקים למידע נוסף? השאירו פרטים ואנו ניצור קשר בהקדם.
עקבו אחרינו בעמוד הפייסבוק.